Sivu 1/1

Subaru xv käytetty ohjauksessa vikaa

Lähetetty: 04 Tammi 2019, 23:50
Kirjoittaja FLYSUB
Moi. Mulla on harkinnassa ostaa vaimolle kakkos autoksi XV 2.0 l koneella ja manuaalivaihteistolla. Kävin yhtä koeajamassa ja huomasin sellaisen vian että auton ohjaustehostin tehostaa erittäin paljon vasemmalle, mutta ei oikealle, jonne joutuu kaksin käsin kääntää. Tämä siis paikallaan ja sama huomio myös ajossa. Motarilla auto menee suoraan kun päästää ratista, mutta sielläkin huomaa selvästi halukkuuden ohjautua vasemmalle vaikka tie viettää oikealle. Voihan peli olla kolaroitukin, mutta jos olettaa että ei, niin mikä siinä voisi olla vikana? Kyseessä siis vm 2012 sähköisellä ohjaustehostimella. Ja kuulemma syö öljyä sen puoli- yksi litran öljynvaihto välillä, kysyin edelliseltä omistajalta, jolla auto ollut viimeksi käytössä noin vuoden ajan ja ohjaus toiminut hänellä samalla tavalla koko ajan. Kannattaako jättää kauppaan?

Re: Subaru xv käytetty

Lähetetty: 06 Tammi 2019, 08:23
Kirjoittaja jaalto65
Jos se liikkeessä on niin pyydä niitä tarkastuttamaan pyöränkulmat. Väärä säätöhän tuollaisen voisi aiheuttaa.

Re: Subaru xv käytetty

Lähetetty: 06 Tammi 2019, 08:30
Kirjoittaja Reetuhai2
Mut jos se paikallaanki tekee samaa, ni en kyllä sukois kulmiin. Meinaan toinen rengas saa olla ainaki takakontissa, eikä sekään välttämättä riitä ettei toiselle puoelle tehostais.

Re: Subaru xv käytetty ohjauksessa vikaa

Lähetetty: 06 Tammi 2019, 08:51
Kirjoittaja FLYSUB
Yksi kaveri sanoi että voisi olla mcphersonin yläpään laakeri jumissa, jolloin jousi ei käänny vaan alkaa kiertymään ja toimimaan jousena kääntäessä? Voisko tollanen olla mahdollista?

Onko kukaan kuullut että subaruissa olis mennyt sähköisiä tehostimia rikki?

Re: Subaru xv käytetty ohjauksessa vikaa

Lähetetty: 08 Tammi 2019, 06:21
Kirjoittaja jaalto65
Ei ole tarkoitus keljuilla, mutta harkitse nyt vielä, onko perusasetelma kunnossa tilanteessa, jossa a) olet tietoisesti ostamassa vikaa kuusi vuotta vanhan auton mukana ja b) käytät aikaasi sen pohtimiseen, mistä vika voisi johtua.

Itse toimisin niin, että antaisin myyjälle autosta tarjouksen, johon sisältyy se ehto, että se on voimassa vain jos ohjauksen ongelmat on korjattu, mistä ikinä ne sitten johtuvatkaan. Ja tarkoukselle takaraja, jolloin se lakkaa olemasta. Näin jäisi pois koko epävarmuus ja vatulointi. Jos ei tuo myyjäliikkeelle kelpaa, niin katselee toisia kärryjä sitten.

Re: Subaru xv käytetty ohjauksessa vikaa

Lähetetty: 31 Tammi 2019, 06:23
Kirjoittaja jarkkoo
Meillä oli vähän samoja oireita 2009 Outbackissä, dieselissähän on myös sähköinen tehostin ollut jo tuolloin. Ongelman syy oli siinä ohjausvaihteessa olevassa anturissa jolla sitä tehostusta ohjataan ja korjaantui ihan säädöllä sitten kun vihdoin keksi mistä johtuu. Sitä anturia pystyy jonkun verran kääntämään paikallaan jotta saa "keskitettyä". Toki anturi voi olla rikkikin, ja itse en ainakaan ole onnistunut sitä mistään löytämään erikseen.

Sori jos on OT, en siis tiedä toki varmaksi, että XV:ssä on samanlainen systeemi mutta vika kuulostaa niin tutulta.

Re: Subaru xv käytetty ohjauksessa vikaa

Lähetetty: 31 Tammi 2019, 09:19
Kirjoittaja Matway
jarkkoo kirjoitti:Meillä oli vähän samoja oireita 2009 Outbackissä, dieselissähän on myös sähköinen tehostin ollut jo tuolloin. Ongelman syy oli siinä ohjausvaihteessa olevassa anturissa jolla sitä tehostusta ohjataan ja korjaantui ihan säädöllä sitten kun vihdoin keksi mistä johtuu. Sitä anturia pystyy jonkun verran kääntämään paikallaan jotta saa "keskitettyä". Toki anturi voi olla rikkikin, ja itse en ainakaan ole onnistunut sitä mistään löytämään erikseen.

Sori jos on OT, en siis tiedä toki varmaksi, että XV:ssä on samanlainen systeemi mutta vika kuulostaa niin tutulta.
Kuullostaa kyllä anturivialta ennemmin kuin pyöräkulmista kun paikallaan tehostaa epäsuhteessa.
Eikös XV "korvannut" diesel Impun, korkeammalla alustalla impun kori...

Onko kellään tietoa saako sähköisen tehostuksen voimakkuutta säädettyä?
Sais olla hieman raskaampi ohjaus vakiona.

Lähetetty minun TA-1053 laitteesta Tapatalkilla