HUOM!!! Uudet foorumille rekisteröityvät käyttäjät tai vanhat jotka jostain syystä tarvitsevat tunnusten uudelleenaktivoinnin (esim. joidenkin profiilitietojen muutoksen johdosta).

Toistaiseksi palvelimen viestit ainakaan gmail-osoitteisiin eivät mene läpi, joten rekisteröinnin yhteydessä lähetettävä tunnusten aktivointiviesti ei koskaan saavu perille. Tällaisessa tilanteissa ole yhteydessä sähköpostitse info@subaruclubfinland.net niin katsotaan tunnusten aktivointi kuntoon.

Lisäksi uusien clubin jäseniksi liittyvien maksu kattaa myös vuoden 2024.

Webaston käyttöohjeita ja TT-thermo

Spoilerit, mittarit, ohjauspyörät, äänentoisto, varashälyttimet jne.
Rexar
Viestit: 18
Liittynyt: 10 Tammi 2020, 20:02

Webaston käyttöohjeita ja TT-thermo

ViestiKirjoittaja Rexar » 06 Tammi 2021, 14:43

Eli auto vm. 2012 Outback 2,5l bensa ja Webasto on mallia Thermo Top Evo ja kaukosäädin T100 HTM. Webaston ohjeita kokeilin lukea, mutta en siitä selkoa saanut, kun pitäisi tietysti autonpuolellekin osata valita oikeat puhallusasetukset. Joten kyselläänpä neuvoa täältä.

1. Ensinnäkin kysymys että kuinka olette tuota käyttäneet, tässä kun laitan päälle lämmityksen, niin kyllä yleensä lämmittää hyvin moottorin, mutta sisätilan lämmitys ei mene jostain syystä päälle. En tiedä mitkä asetukset tuossa kuuluisi laittaa, jotta myös sisätilanpuhallin lähtisi puhaltamaan moottorilämmittimen mukana. Mitkä asetukset pitää laittaa auton puhaltimeen, jotta se tajuisi pelata Webaston kanssa samalla? Asetuksiahan tuossa auton näytössä on useita. Pitää tietysti laittaa puhallus tuulilasille (huurteen poisto), entä AUTO / FULL AUTO ja näihinkin saa lisäksi sen A/C ja pitääkö laittaa sisätilan ilmankierrätys päälle vai ei? Jostain syystä jos laittaa asetukseksi puhalluksen tuulilasille (huurteen poisto), niin se laittaa puhallusnuolen myös väkisin alaspäin jalkatilaan (ei siis saa ilmeisesti valittua pelkkää tuulilasille puhallusta (huurteen poisto)), samassa asetuksen lisäksi kytkeytyy väkisin AUTO -tila. Puhaltimen nopeuden voi tietysti valita tuolta erikseen.

Lisäksi tietysti pitää Webaston kaukosäätimestä T100 HTM (näytöllinen malli siis) valita se liekin kuva ja lisäksi varmaankin pitäisi saada sinne se puhaltimen kuva? Jos laitan pikakäynnistyksellä lämmityksen, niin sillon tulee näyttöön se 30min lämmitys ja pelkkä liekin kuva. Saaneeko tuohon pikalämmitysvalintaan jotenkin myös puhaltimen mukaan?

2. Toinen juttu on sitten se että pari kertaa on tehnyt semmoisen että Webasto kyllä lähtee kaukosäätimestä käyntiin, mutta ei lämmitä kuin noin 3min ja sen jälkeen siirtyy siihen kammion tyhjennysmoodiin puhaltaen ja viilentäen itsensä ja sammuu kokonaan, näin siis tekee vaikka pikalämmityksestä oli laitettu se 30min lämmitysaika ja kaukosäätimen mukaan lämmitys on edelleen päällä 27min., mutta tosiasiassa se onkin jo sammunut 3min. käynnissä olon jälkeen.

Kokeilin sitten uudelleen laittaa Webaston päälle ja toimi ongelmitta 15min lämmitysajan, jonka jälkeen itse sen sammutin kaukosäätimestä; eli toisella kertaa heti toimi ongelmitta, ehkä siis ei vikaa akussa kun kerta jaksoi lämmittää ja auto käynnistyä. Pakkasta oli noin -6 astetta. Mikä siis voisi tässä olla ongelma? Jos alkaa toistumaan usein, niin pitää selvittää...

3. Olettekos laittaneet noita TT-thermo lämmittimiä? Mitkä kokemukset? Mietin että voisi olla hyvä lisä tuohon Webaston rinnalle, tiedä sitten viitsisikö alkaa värkkäämään/laitattamaan tuota paikalleen.

Avatar
TJani
Jäsen
Viestit: 733
Liittynyt: 28 Tammi 2015, 21:20
Paikkakunta: Töysä
Viesti:

Re: Webaston käyttöohjeita ja TT-thermo

ViestiKirjoittaja TJani » 07 Tammi 2021, 12:37

Jos sisäpuhallin ei lähde pyörimään autonlämppärin asetuksista riippumatta niin veikkaan että sitä ei ole vain kytketty niin että webasto ohjaa sisäpuhallinta. Tai sitten voi olla webaston sulake/rele rikki. Webston johtaja seuraamallahan tuo selviää että meneekö auton sisälle moottoritilasta johtoja.

Kaukosäätimen tuulettimen kuva on tarkoitettu kesäkäyttöön ja se siis vain kytkee sisäpuhaltimen pyörimään kesällä, että auto viilenisi.


Se että sammuu lyhyen käynnin jälkeen, ei voi heittää kuin arvauksia ennen vikakoodien lukua webastosta. Eli jos alkaa, ja todennäköisesti alkaa oireilemaan useammin, niin koodien lukuun. Luultavasti vehje on vain törkyinen sisältä. Lyhyet käyttöajat on myrkkyä sille.
Vuokrataan EJ20 stressilevyt
Leone Turbo AWD -88, Legacy 200 -92 *RIP*
Ex: SVX -92, XT -86, Leone 1.8 3AT 4WD -87, Impreza Turbo 2000 -97, Leone 1.8 4WD -86, SVX mt -92, XT -86, Forester -98, SVX -93, Outback 2.5 -00, Leone RX -87, Outback 2.5 -98

Kippo
Jäsen
Viestit: 153
Liittynyt: 29 Tammi 2015, 19:07

Re: Webaston käyttöohjeita ja TT-thermo

ViestiKirjoittaja Kippo » 07 Tammi 2021, 17:25

Minulla Hiacessa diesel Webasto ja siinä ei toiminut sisätilapuhallin kun oli lämmitys päällä. Siitä oli mennyt rele rikki, tilautin paikallisesta Fixus liikkeestä uuden tilalle ja on pelannut siitä asti. Maksoi alun toistakymppiä.
Outback BP -04

JappeT
Viestit: 7
Liittynyt: 07 Helmi 2021, 08:50

Re: Webaston käyttöohjeita ja TT-thermo

ViestiKirjoittaja JappeT » 07 Helmi 2021, 09:09

Morot,
aihe liippaa sen verran läheltä,että jatkan topiciin uudella webastoon liittyvällä kyssärillä.Tässä alkuperäsessä kysymyksessä olikin jo itseänikin askarruttaneeseen kysymykseen vastausta,kun vähän samoja ongelmia havainnu.
Mulla siis tismalleen saman ikänen,samalla myllyllä ja webastojärjestelmällä varustettu OB.Heittäkääs tietävämmät kommenttia,mistä kannattais lähteä hakemaan vikaa.
Mulla webasto toimii kyllä just niin pitkään,kun kaukosäätimessä on aikaa.Ongelmat alkaa,kun aika päättyy tai katkaisen kaukosäätimestä lämmityksen ennen ajoon lähtöä.Samalla kun webasto kytkeytyy pois päältä,niin varashälytin kytkeytyy päälle.Jos ovet on lukittuna,niin ei ole merkitystä,katkaseeko lämmityksen kesken vai antaako ajan kulua loppuun,niin aina sama lopputulos.Ja huutaa sitten niin kauan,kunnes avaan ovet keskulukituksen kaukosäätimellä ovet.
Käytin sulakkeet irti,mutta ei vaikutusta,homma jatkuu.Ei ole toistaseksi kukaan osannu sanoa,mistähän voi ko. toiminta johtua,kun eihän nämä mitenkään ole edes kytkettynä toisiinsa...

Rexar
Viestit: 18
Liittynyt: 10 Tammi 2020, 20:02

Re: Webaston käyttöohjeita ja TT-thermo

ViestiKirjoittaja Rexar » 13 Maalis 2021, 15:14

Noniin tämäkin homma on ratkennut, nimittäin uudella akulla! :thumbsup: Eli lähdin akkua isompaan vaihtamaan, kun tuntui ettei virta riitä ja käynnistyminen alkoi olla vaivalloista välillä kun Webastoa käytti. Uusi akku jaksaa nyt lämmittää hyvin sen 30min (enempää en ole kokoillutkaan) ja samalla pyörii myös sisäpuhallin. Asetukset HI (eli lämpö tapissa), nopeus II astetta (eli kolmasosa koko säädöstä) ja se puhaltimen suunta napista valiten se tuulilasikuva.

Eli homma kunnossa ja kellä vastaavia ongelmia, niin kokeilkaa ensin uusia akku (jos tiedossa että entinen on vanhemmanpuoleinen).


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron